Street Art Festival 2017

Street Art festival alternativnih umetnosti i urbanih sportova okuplja na stotine izvođača: plesača, glumaca, muzičara, slikara, vajara, crtača stripova, artista, skejtera, crtača grafita, uličnih sportova poput skejtborda, uličnog basketa, parkura, tjuning vozila.

Kulturni centra Ribnica Kraljevo u saradnji sa organizacijama civilnog društva od 2011.g organizuje krajem avgusta Street Art festival. Festival se održa na otvorenom, na više lokacija u gradu. Svi programi su besplatni za posetioce.

Street Art festival sažima i artikuliše višegodišnje pojedinačne pokušaje mladih entuzijasta da afirmišu elemente urbane potkulture.

U organizaciji Kulturnog centra Ribnica, festival ove godine počinje likovnom radionicoma Slikajte sa Slađom, a nastavlja se drugim zanimljivim izložbama, promocijama, crtanjem grafita i odličnim muzičkim programom.

Program ovogodišnjeg Street arta počinje u dvorištu Francuske kuće u ponedeljak, 21. avgusta u 17 časova, likovnom radionicom Slikajte sa Slađom koju će voditi slikarka i likovni pedagog Slađana Miljković. Radionica je namenjena učenicima Umetničke škole, studentima likovnih akademija i mladim ljubiteljima umetnosti, a održavaće se još 22. i 25. avgusta na istoj lokaciji.

U sredu, 23. avgusta od 9 sati pre podne, takođe u dvorištu Francuske kuće, održaće se radionica Bojimo za borbu protiv nasilja u organizaciji Udruženja Fenomena iz Kraljeva. Učesnici će imati priliku da slušaju prezentaciju učenika Medicinske i Poljoprivredno – hemijske škole Dr Đorđe Radić o oblicima nasilja u partnerskim vezama i kako da ih prepoznaju. Nakon toga će se izrađivati stensil sa kratkim porukama i crtežima.
Uveče će na istom mestu u 20 časova bići predstavljena knjiga Street art Belgrade Aleksandra Đorđevića, a posetioci će moći da pogledaju i izložbu fotografija grafita koji se nalaze u knjizi, kao i stensila koji su napravljeni na prepodnevnoj radionici. Za muzički deo programa zaduženi su Kida Keva Sound System (Kalunga, BratBuraz i SLM).

Kao i prethodnih godina i na ovom izdanju Street art festivala predviđeno je crtanje grafita. Od 24. do 26. avgusta oslikavaće se prolazi u Ulici Miloša Velikog i u Omladinskoj ulici kod kafića Veselo majmunče. Učestvovaće grafiteri iz Kraljeva, Beograda, Čačka i Berlina.

Glavni muzički program održaće se u petak i subotu, 25. i 26. avgusta, u dvorištu OŠ IV kraljevački bataljon. Pred početak koncerata, prvog dana biće dodeljene nagrade za najbolju fotografiju, kratkometražni film, strip i karikaturu. Prve će se predstaviti Princeze Rok Planete iz Kraljeva, tinejdžerke koje izvode popularne domaće i strane rok pesme. Nakon toga nastupaju bendovi sa krosover muzičkim pravcem – Framework iz Mladenovca i SickSoul iz Šapca. Za ljubitelje alter garaž roka nastupa bend iz Užica – Hadži Prodane Duše. Zvezde večeri, popularni sastav Ničim izazvan, nastupaju od 22 časa.


U subotu program počinje u 20 časova nastupom kraljevačkih mladih repera Trefa, Kaće i Silvera, a nastavlja se uz Kida Keva Crew koji premijerno nastupaju izvodeći autorsku muziku. Poznati bosanskohercegovački reper i autor hip hop tekstova Edo Maajka nastupa u pratnji DJ-a i MC-a u 21 čas i 30 minuta. Za after party zaduženi su Euphorics & EDGE MC.

Festival se završava u ponedeljak 28. avgusta u foajeu zgrade Gradske uprave (srednji ulaz) gde će u 20 časova biti otvorena izložba Fasada mog grada. Izložbu će činiti radovi nastali na radionici Slađe Miljković.

Izvor: Kulturni centar Ribnica

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor