Srebrni kazan danas u Kraljevu – fotoreportaža

Članovi ekipe Mali talasi, zbog dvodnevne kiše i blata, odustali su od plana da riblju čorbu kuvaju na desnoj obali Ibra.

Ali su zato ovi učesnici stigli su na takmičenje Riblji kazan među prvima, a ubeđeni smo, na osnovu iskustva iz ranijih godina, da će takmičarski teren napustiti među poslednjima.

Odmah nakon istovara opreme ovi orni takmičari, kako red i običaji nalažu, nazdraviše mučenicom, odličnom prepečenicom majstor Živorada Milikića iz Oplanića, pa se dohvatiše posla.

Drva su nacepana, vatra lako založena – radovala im se majka, spremljen doručak. Ljušte i seckaju povrće, pecaju i čiste upecanu ribu. Napolju je temperatura dovoljno niska pa pivo, vino i kisela voda nema potrebe da se hlade, pristavljen je ručak…

I ostale ekipe, pogotovo u komšiluku, deluju vredno, organizovano i ozbiljno. U ekipi Bresnička koliba nastupaju tri generacije.

Na sudijin znak kreću sa kuvanjem riblje čorbe.

Stižu prvi gosti, stari drugari.

Takmičar Vlajko Vuković hrabro nosi žiriju čorbu na ocenu. Ekipa Mali talasi nema tremu dok čeka rezultate takmičenja. Toliko je sigurna u svoj konačan trijumf.

Raspoloženje raste, kreće pesma.

Noć pada nad Kraljevo, a veselo društvo je još uvek tu na obali reke svog detinjstva i mladosti.

Fotografija – Vladimir Petrović

Laku noć.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor