Dokumentarci, video radovi, spotovi… o Kraljevu – na InfoKraljevu (2)

Nakon filma Pijačni prizori u Kraljevu prikazujemo Kraljevo u pokretu. U ovom video radu Zlatko Milojičić, autor modernog senzibiliteta, uspeo je, koristeći timelapse tehniku, da na veoma upečatljiv način u svega 6:01 minuta prikaže 24 sata u životu Kraljeva.

Prilikom pokretanja internet stranice InfoKraljevo, pre nešto više od godinu dana, najavili smo da ćemo, pored ostalog, objavljivati crtice iz svakodnevnog života i pisati o događajima iz bliže i dalje prošlosti Kraljeva.

Pripremajući se za ispunjenje datog obećanja posetili smo Narodnu biblioteku Stefan Prvovenčani u Kraljevu gde smo u Zavičajnom odeljenju, u kome se čuva knjižna i neknjižna građa o Kraljevu i Kraljevčanima, doznali kako mnogo više napisanih knjiga ima o daljoj prošlosti i da, izuzimajući Ibarske novosti, članke iz drugih novina i periodiku, malo toga pisanog ima o životu u Kraljevu posle 70-tih godina XX veka.

Temama iz istorije i svakodnevice Kraljeva i do sada smo davali prostora na našoj internet stanici, a nadalje pored pisanih stranica, planiramo objavljivanje kraćih dokumentarnih filmova, video radova, spotova… o Kraljevu. Jer, je ovaj vid beleženja svakodnevice, koja vremenom postaje istorija, odavno postao valjan izvor ravnopravan sa klasičnom pisanom istorijom.

Pozivamo naše čitaoce da nam dostavljaju svoje snimljene materijale. Objavljivaćemo ih i tako obogaćivati dokumentarnu, savremenu sliku o našem gradu koja će, verujemo, biti važna zaostavština za naredne generacije.

Na početku, kao uvod u našu novu programsku rubriku, prikazujemo četiri ranije snimljena filma i video rada o Kraljevu.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor