Nacionalna klasa: fića KV 048-ZP

U Kraljevu, u Sijaćem polju, u Banijskoj ulici, parkiran, kao nov  blista fića KV O48-ZP, nacionalna klasa, ponos i delo ruku Mihaila Mikice Pejkovića, autobravara – limara, ranije majstora u „Drumskim vozilima“ Fabrike vagona – Kraljevo. Ova priča posvećena je majstor Mikici, rodom iz Gledića, i fići, koji nije bio samo automobil, već i simbol jednog davno prohujalog  vremena.

Zanat je zlatan

Još dok beše zaposlen u Fabrici Mikica je u svojoj garaži, na svom placu, radnim danom, popodne, i subotom i nedeljom, vredno rasklapao, popravljao i ponovo sklapao polovne automobile i prodavao ih na kraljevačkoj auto pijaci. Tada se stari auto mogao kupiti za 200, a repariran, dovoljno za registraciju, mogao prodati i za 1000 maraka. U vreme sankcija, inflacije, ekonomske krize devedesetih godina prošlog veka uspevao je da popravi i proda i po 8 do 9 automobila godišnje i od toga je izdržavao svoju porodicu.

Rešenje kojim je proglašen za tehnološki višak 2003. godine Mikicu nije zateklo nespremnog. Nije pristao na ulogu žrtve tranzicije već je jednostavno nastavio da se privatno bavi svojim zanatom. Ali, sve vreme je, osim posla koji je radio u komercijalne svrhe, imao želju da uradi jednog fiću koji će biti bolji čak i od originala koga je kao mlad zanatlija kupio na kredit davne 1977. godine.

Lična karta fiće

Za ponosne vlasnike fića je bio više od automobila – bio je draga osoba – pa je sasvim prirodno što su mu dovitljivci sačinili ličnu kartu.

Ime, prezime i nadimak: Zastava 750 – Fića
Datum rođenja: 18. oktobar 1955.
Mesto rođenja: Kragujevac, Srbija
Maksimalna brzina: 110 km/h (osim na nizbrdici)
Visina: 1.405 mm
Težina: 605-640 kg
Nosivost: četvoročlana porodica, sa komplet opremom za letovanje.

Zastava je obustavila proizvodnju fiće 18. novembra 1985. godine, a do tada ih je proizvela 923.478.

Fićina sentimentalna biografija beleži da ga je koristila milicija u večnoj igri Lopova i žandara.

Kada je Emir Kusturica na Mokroj gori, u januaru 2008. godine, otvararao prvi festival Kustendorf, organizovao je performans – simboličnu sahranu filma Umri muški . To nije bila samo demonstracija filmskog ukusa proslavljenog režisera, već, verujemo, i mala osveta što pomenuti holivudski hit nije pokazao odgovarajući respekt prema fićinom mlađem bratu, JUGU 45.

U filmu Gorana Markovića Nacionalna klasa (svrstanom među 100 najboljih srpskih filmova) snimljenom 1978. godine, fića, igrajući glavnu ulogu uz Dragana Nikolića, Goricu Popović, Rada Markovića, Oliveru Marković, Bogdana Diklića, Miću Tomića, Aleksandra Berčeka, Voju Brajovića, Boru Todorovića… za sva vremena overava svoj legendarni status.

Članovi Udruženja ljubitelja fiće, i pored svih prepreka, uporni su u nastojanju da mu postave spomenik. Među njima ima,sigurni smo, onih koji su nekada umeli da pohaban kaiš na motoru zamene ženskim čarapama – jedna od bezbroj puta ponovljenih priča o fići.

Zastavina nacionalna klasa – fića (Fiat 650, potom Zastava 750) bio je licencirana verzija italijanskog Fiata 600. Identični ili slični automobili proizvodili su se još i u Argentini i Austriji, kao i Španiji, gde je nedavno na sajmu automobila u Barseloni predstavljen specijalni Seat 600 BMS, kocept vozilo, moderna verzija SEAT-a 600, španskog fiće iz prohujalog veka.

Vratimo se majstor Mikici

Nađosmo ga u dvorištu njegove kuće na travnjaku na kome je, umesto cveća, kao ukras parkirana nacionalna klasa: fića KV 048-ZP, okićen priznanjima sa brojnih sajmova oldtajmera. Zlatna medalja u Kragujevcu 2015. godine, zlatni pehar u Vrnjačkoj Banji 2016. godine, brojne diplome…

Ovog fiću je radio pune dve godine. Jer, takav posao se radi samo onih dana kada je čovek raspoložen. Delovi se ne nabavljaju lako, sve manje ih ima, a za svaki od njih treba prilično para. Originalni deo – krilo blatobrana – za fiću košta 250 evra i skuplji je nego takav deo za mercedes, kederi za stakla su 300 evra, originalni stari zaštitni znak fiće 150 evra itd, itd.

Mikica je sam radio kompletan posao na fići, otvorio svaki deo, pedantno očistio, ako treba zamenio, naneo zaštitu bolju od fabričke, ofarbao, lakirao i voskirao. Brave na vratima fiće, probali smo, škljocnu besprekorno, kao kod najboljih svetskih proizvođača automobila. Motor, naravno, pali iz prve i samo prede.

Svog fiću za sada izdaje za svadbe mladencima čiji su očevi i dede takav auto nekada vozili. Inače njihova cena na tržištu oldtajmera kreće se, pogotovo ako je sa velikim volanom, oko 5.000 evra, a za model sa „kontra vratima“ i do 7.000 evra.

Majstor kaže da sada radi reparaciju još dve fiće, ali primećuje da je novo doba donelo kompjuterizaciju pa on i njegove kolege polako, polako odlaze u istoriju.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor