MUKE NAŠIH U KANADI Srbi zbog ajvara idu u zatvor?!

Bračni par Rosić, koji već godinama živi u Kanadi, našao se licem u lice s kanadskim pravosudnim organima, i to zbog pečenih paprika!

PRIJAVA, PA TUŽBA

Priča za ne verovati stiže iz Kanade, gde je srpski ajvar izazvao dramu među tamošnjim komšijama. Rosići su želeli da ispeku paprike za tradicionalni domaći delikates, ali su ih komšije prijavile, pa su stigli vatrogasci, a onda i tužba nekoliko dana posle.

Bračni par Rosić, koji već godinama živi u Kanadi, našao se licem s kanadskim pravosudnim organima i to zbog pečenih paprika i ajvara!

Kako je bračni par ispričao, iako su Srbiju napustili davno, pripremanje zimnice se nikad nisu odrekli, kao ni pečenje crvene paprike šilje za ajvar na starinski način.

– Mi već godinama pečemo papriku i spremamo ajvar u svom dvorištu. I ne samo ajvar, već i ostali kiseliš, i do sada niko nije imao primedbi. Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom, već u buretu, pa na bure stavim žicu za roštilj. Međutim, očigledno da je to nekome sad zasmetalo, pretpostavljam da me komšinica prijavila, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba nekoliko dana kasnije – objašnjava Goran Rosić.

Na suđenje u majici sa likom Vladimira Putina

Kako dodaje, na nekoliko ročišta sa kanadskim deliocem pravde imao je ozbiljnih problema.
– Recimo, jednom sudiji nije se dopalo kako sam se obukao, jer sam na suđenje došao u majici s likom Vladimira Putina na kojoj je pisalo Sve ide po planu, a na glavi sam nosio ličku kapu s resicama na kojoj je bio izvezen dvoglavi orao. Sudija se razbesnos, rekao mi da sam provokator i zahtevao da skinem kapu, ali ja sam to odbio, rekavši kad nardei Pakistancima da skinu turban, tad ću i ja skinuti moj srpski fes – priča on i napominje da postupak protiv njegove žene Anice i njega još traje, ali i da ovih dana očekuje sudski rasplet događaja.

Moji kanadsku prijatelji mnogo vole ajvar, poneću i sudiji teglu

Rosić navodi da njihovi prijatelji Kanađani izrazito vole ajvar.

– Kanađani obožavaju ajvar, svake godine smo našim kanadskim prijateljima žena i ja poklanjali po teglu, a u goste kad nam dolaze traže ajvar i zimi i leti. Možda u ponedeljak kad je zakazano ročište ponesem i sudiji jednu, sumnjam da će moći da odoli – kaže kroz smeh Goran.

Preti mu zatvor

On napominje i da je prema važećem kanadskom zakonu za nepoštovanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vreme propisana kazna u Kanadi 50.000 dolara, ako nema da plati ide u zatvor godinu dana. Ipak, optimističan je i nada se srećnom kraju.

Kanadski senat se izvinio Rosićima

Rosić je, kako kaže, više iz šale tražio u sudnici i prevodioca, i to za sebe za bošnjački jezik, jer je Srbin rođen u Jajcu, a za ženu za srpski. Međutim, taj zahtev je poprilično naljutio sudiju.

– Sudija mi je doslovno rekao: U mojoj sudnici musliman ne može da bude prisutan. Šokirao sam se i kazao da je rasista. Ne mogu da grešim dušu, tog sudiju više nikada nisam video u sudnici, a povodom tog problema pre dva dana stiglo nam je i pismo od kanadskog senata sa izvinjenjem.

Autor: Dragana Tomić
Izvor: Alo.rs

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor