Le Tour de Sax džez koncert u Kraljevačkom pozorištu

Francuski institut i festival Belgrade SAXperience organizuju program pod nazivom Le Tour de Sax u deset gradova u Srbiji, među kojima je i Kraljevo. Program se održava pod pokroviteljstvom Societe Generale banke.

U našem gradu koncert organizuje Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo u saradnji sa Kraljevačkim pozorištem.

Džez koncert multiinstrumentaliste Igoa Afetuša u pratnji kvarteta Uglješe Novakovića održaće se u četvrtak, 28. septembra u 20 časova, u Kraljevačkom pozorištu.

Igo Afetuš je 2014. godine diplomirao džez saksofon, a godinu dana kasnije i klasični. Trenutno usavršava znanje na Pariskom konzervatorijumu. Iako ima samo 22 godine, već je svirao sa poznatim francuskim muzičarima kao što su Zaz, Mika, Žan Fransoa Zigel, kao i sa američkim zvezdama Džordžom Bensonom i Vintonom Marsalisom. Imao je turneje u Nemačkoj, Kanadi, Italiji, Dominikanskoj Republici.

Uglješa Novaković je saksofonista, aranžer i kompozitor. Završava master studije u Gracu u klasi profesora Karlhajnc Miklina. Kao saksofonista i aranžer sarađuje sa brojnim orkestrima, među kojima su Big Bend RTS i Big Bend HRT. Nastupao je sa velikanima kao što su: Gregori Hačinson, Duško Gojković, Toni Lakatoš, Mario Gonci, Martin Gjakonovski, Klaus Reibler i mnogi drugi.

Ulaz je besplatan, a karte možete podići na biletarnici pozorišta od 14 do 20 časova.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor