Konkursi za stipendiranje studenata grada Kraljeva i Fonda za mlade talente

U toku su prijave za konkurse za stipendiranje studenata koje su raspisali grad Kraljevo i Fond za mlade talente Republike Srbije.

Za stipendiranje studenata, grad Kraljevo je raspisao Konkurs za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva za školsku 2016/17. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju studenti, koji su na režimu finansiranja iz budžeta republike Srbije, pod sledećim uslovima:

  1. da su državljani republike Srbije,
  2. da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Kraljeva najmanje tri godine pre raspisivanje konkursa,
  3. da su studenti I ili II stepena studija, počev od druge godine osnovnih studija,
  4. da imaju prosečnu ocenu iz prethodnih godina studija preko 8,50 i
  5. da nijedna godina studija nije obnovljena.

Za školsku 2016/17. godinu dodeljuje se 50 stipendija u pojedinačnom mesečnom iznosu od po 10.000,00 dinara. Konkurs je otvoren do 31.01.2017. godine.

Sve detalje konkursa za stipendiranje studenata grada Kraljeva mogu se pronaći na oglasnoj tabli internet sajta grada Kraljeva.

Za stipendiranje studenata od strane Fonda za mlade talente, Ministarstvo omladine i sporta je, 28. decembra 2016. godine raspisalo Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2016/17. godinu.

Ove godine broj stipendista na osnovnim studijama je povećan sa 800 na 850. Imajući u vidu navedeno povećanje broja stipendista, po navedenom konkursu biće stipendirano ukupno 1250 studenata na završnim godinama studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, od čega će stipendije dobiti 850 studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i 400 studenata završnih godina master akademskih studija.

Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2016/17. godinu biće otvoren do 27. januara 2017. godine.

Više informacija, obavezan obrazac za konkurisanje i preostalu obaveznu konkursnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor