Nagradni konkurs Street Art festivala 2017.

Kulturni centar Ribnica Kraljevo objavljuje nagradni konkurs za najbolji strip i karikaturu, fotografiju i kratkometražni film u okviru Street Art festivala 2017.

Tema konkursa je Fasada mog grada.

Gradovi, kao organizovana mesta življenja, predstavljaju sredinu koja u svojoj biti treba da sadrži sve one elemente bitne za što kvalitetniji boravak stanovnika u njima. Gradove osim zgrada, ulica i trgova, čini i populacija nastanjena u njima. Ta druga vrlo bitna odlika gradova je zapravo njihova morfološka struktura – duh mesta. Ove dve strukture su u tesnoj i dinamičkoj vezi. Promene koje utiču na jednu od struktura neminovno utiču i na drugu, dovodeći do napretka, rasta i sveopšteg boljitka ili propadanja i nestajanja gradova.

Želja nam je da svojim radovima prikažete gradove i mesta življenja, obuhvatajući obe navedene strukture koje ih čine onakvim kakvi jesu. Takođe, namera konkursa je i da upozori na nedostatke i pokuša da utiče na njihovo otklanjanje, ali i da pohvali ono što je vredno hvale.

Konkurs je otvoren za sve učesnike starije od 18 godina.

Sva potrebna dokumentacija, sa uslovima i informacijama za učešće na konkursu, može se preuzeti na sajtu Kulturnog centra Ribnica Kraljevo www.kcribnica.rs

Rok za slanje prijava je 14. avgust 2017.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor