Otvaranje izložbe Show Goes on – Rijalitizam i umetnički trening 2017 – RIZOM

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 13. septembra u 20 časova, biće otvorena izložba radova Gabriele Vasić Show Goes on – Rijalitizam i umetnički trening 2017.

Umetnica će u četvrtak 14. septembra u 10 časova u Galeriji održati i radionicu pod nazivom nazivom  Umetnički trening 2017 – RIZOM.

Projekat Show goes on – Rijalitizam, bavi se fenomenom estradizacije svakodnevog, koja nivo privatnosti dovodi u ravan sa spektaklom, a fizički izgled i peresonalni imidž kolektivizuju u duhu uspešnosti i šou biznisa koji se plasira putem popularnih medijskih programa. Protagonisti Rijalitizma su tzv. VIP manekeni – muškarci, žene, deca, koji su svesno ili nesvesno komercijalizovali svoje telo i podredili ga medijskim predstavama i neolibaralnim reprezentacijama uspešnosti, rekla je Gabriela o ovom projektu .

Umetnički trening 2017 – RIZOM je inovativna edukativno komunikacijska platforma osmišljena sa ciljem da pruži podršku stvaralaštvu mladih, savremenim vizuelnim umetnicima i kulturnim institucijama, kroz upotrebu novih medija, interneta i društvenih mreža kao alata za razvoj umetničkih talenata, umetničke publike i kritičke vizuelne kulture. Program je namenjen mladim umetničkim talentima koji koriste nove i društvene medije kao komunikacijske kanale.

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor