Izložba Presek Sanje Latinović

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 16. avgusta u 20 časova, biće otvorena izložba Presek umetnice Sanje Latinović.

Na izložbi će biti predstavljena tri ključna rada u njenom dosadašnjem stvaralaštvu. U pitanju su video zapisi performansa, od kojih je prvi pod nazivom Aquarium, 2008. izveden u Portu (Portugal), predstavljao prekretnicu u njenoj umetničkoj praksi. Drugi rad, Movements: White,  realizovala je u saradnji sa kolegom Rankom Đankovićem. Poslednji, ali ne i manje bitan u razvojnom putu ove umetnice, je video zapis performansa Do Not Cross. Performans je izveden na završnoj izložbi njenih master studija u Bernu (Švajcarska) 2016. godine. Tim radom ona preispituje granice psihički podnošljivog kao i da li se te granice aktom anuliraju. Drugim rečima, postoji li tačka u kojoj granicu više ne možemo pretvoriti u prag?

Sanja Latinović (1983) završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek vajarstvo. Master studije završila je 2016. godine u Švajcarskoj. Iako po vokaciji vajar, Sanja Latinović  svoj rad uglavnom fokusira na performansu, videu i foto dokumentaciji.

Izvor: Kulturni centar Ribnica

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor