A.N.F.I.teatar 2017 po četvrti put u Kraljevu

Četvrti po redu festival A.N.F.I.teatar 2017 u organizaciji Grupa Grupa će i ove godine okupiti predstave angažovanog, omladinskog i alternativnog teatra. U toku festivala A.N.F.I.teatar 2017 će, kao i svake godine, Kraljevo postati domaćin stotinama mladih stvaralaca iz čitave Srbije i pokazati naš gradu u pravom, pozorišnom, sjaju! Ulaznice se mogu kupiti u Kafeteriji (Hajduk Veljkova 18) i bioskopu Kvart (Cara Lazara 34) po ceni od 300 dinara. Za predstavu “Euridika” ulaz je slobodan.

A.N.F.I.teatar 2017 godine će biti održan od 05. jula do 10. jula 2017. godine.

05. jul (sreda), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

GLUMAC SAM GLUMAC SAM GLUMAC
(Autorski projekat Uroša Milojevića)
…Deficit novca ili deficit ideja, deficit hrabrosti ili deficit morala, uvređena umetnost ili uvređena publika, kako glumac da približi pozorište publici, a da ostane veran umetnosti. Kako da predstava uperi prste u najgoreg od nas, a da ne uvredi, kako da pozorište boli, a da ipak pruži utehu, kolike sun am šanse u ovim društveno-političkim okolnostima, ko je taj što ti daje šansu, kako se izboriti za svoje mesto, a ostati dosledan svojim principima…
(po motivima i uz konsultacije Zijaha sokolovića, postavio i izvodi Uroš Milojević)

06. jul (četvrtak), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

NOĆ HELVERA
(Akademija umetnosti Novi Sad)
Po komadu „ Noć Helvera” Ingmara Vilkvista / Adaptacija i režija: Kolektivna
Pakleni komad o nekoliko noćnih sati u nacističkoj državi. U sirotinjskoj četvrti kao zasebni svet žive Karla i Helver. Događa im se istorija. Ona je humanost koja se bori za spas mentalno obolelog momka pred naletima populističke histerijei eugenike. On je žrtva svega.
Igraju: Rastko Mićić (Helver), Aleksandra Arizanović (Klara) / Dizajn zvuka: Filip Gotovac / Dizajn svetla: Zdenko Medved / Scenski dizajn: Luna Šalamon i Milana Trifunjagić

07. jul (petak), 20.00 / Obala Ibra (kod Atletskog stadiona)

EURIDIKA
Grupa Grupa Kraljevo
Prema motivima „Euridike”, ovaj spektakl na otvorenom adaptirao je i režirao Michael Devine, a vizuelno postavio Vladan Slavković .
Igraju: Aleksandra Belošević, Kristina Jevtović, Svetlana Milenković, Nevena Nerandžić, Aleksandra Arizanović, Vladimir Jovanović, Nikola Voštinić, Stefan Milikić i drugi.

08. jul (subota), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

OSEĆAJ BRADE
Pozorište Promena Novi Sad
Režija: David Alić
Savremeni tekst ruske spisateljice ksenije Dragunske izveden po prvi put u Srbiji. Priča o esenciji dobra i zla, životinjskog i duhovnog, poročnog i moralnog. Postavlja publici pitanje da li je revolucija jedino rešenje ili ona doista jede svoju decu i ne dajemo nijedan drugi odgovor od: „Ne treba se plašiti svojih čudovišta. Treba ih štititi i čuvati.”. Predstava o životu i ljudima (kao svojevrstan miks Šekspirovog i Čehovljevog polja pisanja) ako ništa drugo, daje osećaj slobode kako onima koji je igraju, tako i publici koja je gleda, a autori na to dodaju – da je upravo ta sloboda nešto najbolje I najopasnije po sve nas.

09. jul (nedelja), 20.00 / Sala Kraljevačkog pozorišta

TERORIZAM
Artfrakcija / Kc Inđija / Pozorište mladih Novi Sad
Režija: Momčilo Miljković
U pitanju je crno-humoristička komedija. Snažan, savremeni, ruski komad o terorizmu u našoj svakodnevnici, sastoji se od šest scena koje su povezane i koje nam na suptilan način pokazuju kako svako od nas može biti odgovoran za nesreće koje nas okružuju.
Igraju: Aleksandar Milković, Jelena Đulvezan, Alisa Lacko, Stefan Juanin, Ivan Đurić, Miloš Vojnović i Danilo Milovanović.

10. jul (ponedeljak), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

PRAĆKA
Public P Bačka Palanka
Režija: Sonja Petrović
Čuveni ruski pisac i reditelj, Nikolaj Koljada napisao je ovu priču o mržnji koju širimo jer smo potisnuli ljubav, a ta mržnja često je prihvatljivija od ljubavi. Čudno, vrlo čudno…Šta biste uradili kada biste na ulici sreli vašu srodnu dušu i shvatili da ona ne izgleda onako kako bi trebalo? A kako bi trebalo? Jer ipak: „Nekom je život đevrek, a nekom rupa u đevreku.”
Igraju: Ivan Marković, Nikola Knežević i Bojana Milanović.

Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici festivala https://www.facebook.com/Anfiteatar/

Redakcija infokraljevo.com
Redakcija

Ostavite odgovor